19.11.2018

Dnevna soba s posluhom: 11. let Anatomije zvuka

Prvega decembra se zaključuje enajst let, odkar je s predvajanjem iz Murske Sobote začela oddajati radijska oddaja Anatomija zvoka (zvuka).

Press info

Dnevna soba s posluhom: 11. let Anatomije zvuka

Anatomija zvuka je radijska oddaja, ki se ukvarja s pregledom dogajanja na ex-jugoslovanski alternativni glasbeni sceni. Snemanje-produkcija se odvija v hišni delavnici v Murski Soboti. Oddaja se predvaja dvakrat mesečno na nacionalnem programu BH Radio 1 v Sarajevu, v okviru mladinskega programa vsak drugi torek. Poleg Bh Radio 1 se oddaja predvaja na Radio MARŠ Maribor, ter na različnih radijskih programih na Hrvaškem ter v Srbiji. Preko interneta in soundcloud profila se oddaja posluša po celi Evropi in širše.

V začetku produkcije oddaje, je urednik Dragan Vuković- alias DJ Vuk, prva dva meseca radijsko oddajo snemal in montiral v klubu MIKK s snemalcem in montažerjem Ivorjem Knafljem in Dulo, pevcem skupine Stekli psi. Zatem se je urednik sam naučil snemati in montirati oddajo, saj jo 10 let in pol ”gradi” iz svojega stanovanja. Skozi radijske oddaje je bilo predstavljenih in predvajanih ogromno število glasbenih skupin iz Prekmurja, Prlekije in celotne Slovenije. Za oddajo so v MIKKu nastajali zelo zanimivi intervjuji z Dežurnimi krivci, Ano Pupedan, Markom Breceljem, Demolition Group...

Do danes je bilo predvajanih 277 oddaj, kar pomeni 14000 minut oddaje. Vse oddaje so arhivirane. Oddaje lahko poslušate še naprej na soundcloud profilu, če pa jih želite dobivati po emailu pošljite vaš e-mail naslov na: anatomija.zvuka@gmail.com.

https://soundcloud.com/djvuk/276-anatomija-zvuka
https://www.mixcloud.com/banjalukadreaming/anatomija-zvuka-najbolje-od-yu-prog-rocka-2017/
http://novamuska.org/?p=15316

Pod imenom MM Checkman se »skriva« Matjaž Manček, znan tudi kot glasbenik (Bast, Alzheimer Trio, Štirje pravi dedci i dr.), glasbeni novinar in promotor, ki kot didžej suka muzike z raznorodnim poreklom, a istorodno ostrino. Znan je po tem da je rolal na nekaterih nepozabnih zabavah, ki se jih nihče več ne spomni.